Muista kohtuus – Tuemme suomalaista päihde- ja mielenterveystyötä 2 eurolla jokaisesta tilauksesta

Muista kohtuus – Tuemme suomalaista päihde- ja mielenterveystyötä 2 eurolla jokaisesta tilauksesta

Muistathan että alkoholin nauttimiseen liittyy aina terveydellisiä riskejä ja sitä tulee nauttia vain kohtuullisesti. Kippis.net tukee osaltaan suomalaista päihde- ja mielenterveystyötä ja kuntoutusta lahjoittamalla jokaisesta tilauksesta 2 euroa alan järjestöjen toimintaan (kuten esimerkiksi A-klinikka)

Alkoholin käytön riskejä ovat muunmuassa akuutit, koomaan, hengitysteiden lamaantumiseen ja kuolemaan liittyvät alkoholimyrkytykset. Päihtymys vaikuttaa myös henkilön aivotoimintoihin, huomiokykyyn, reaktiokykyyn, päätöksentekokykyyn ja impulssien hallintaan lisäten tapaturmariskiä ja väkivaltarikoksia. Alkoholi on perheväkivallassa usein osatekijänä.

Pitkäaikaisen ja runsaan alkoholinkäytön tiedetään varsin hyvin olevan haitallista kehon elimistölle ja aiheuttavan lukuisia maksasairauksia, muisti- ja tarkkaavuushäiriöitä, ruoansulatushöiriöitä sekä sydän- ja verisuonisairauksia. Pitkäaikaiseen alkoholinkäyttöön liittyy usein myös riippuvuus.

Vähennä alkoholin käyttöön liittyviä riskejä nauttimalla ainetta vain kohtuudella ja harvoin

Tutustu kohtuullisen alkoholinkäytön rajoihin ja arvioi omaa alkoholinkulutustasi esimerkiksi Päihdelinkin juomatapatestin avulla.

Kippis.net lahjoittaa jokaisesta tilauksesta 2 euroa suomalaisen päihde- ja mielenterveystyön tukemiseen marras-joulukuun 2021 ajan.