Suomalaisia ja ulkomaisia juomalauluja juhliisi. Kuuntele Spotify soittolistasuosituksemme!

Suomalaisia ja ulkomaisia juomalauluja juhliisi. Kuuntele Spotify soittolistasuosituksemme!

Juomalaulut ovat usein alkoholijuomien nauttimisen yhteydessä laulettavia lauluja, joiden melodiat, instrumentit ja sanoitukset sisältävät hyvin kansanomaisia piirteitä ja tarinoita henkilöistä ja tapahtumista toisille. Juomalaulujen historian tiedetään ulottuvan aina 1100-luvun alkuun ja kulttuurin merkittävänä tunnettuna kokoelmana voidaan pitää 1300-luvulta peräisin olevaa keskiaikaista kokoelmaa historiallisista runoista, rakkausvärssyistä, opetuslauluista sekä viihteellisemmistä juomalauluista.

Tunnettujen ulkomaisten ja kotimaisten juomalaulujen lista on pitkä ja meistä suomalaisista jokainen osaa varmasti useammankin ulkomuistista. ”Juodaan viinaa”, ”Selvä päivä”, Rappiolla”, ”Ein Prosit”, Helan Går”, ”Whiskey in the jar” ja ”Drunken sailor” ovat koko kansan tuntemia juomalauluja jo nuoresta pitäen.

Juomalauluihin liittyy usein hauskanpito ystävien ja tuttavien kanssa. Päätimme koota sinulle valmiin linkkilistan suomalaisten, ruotsalaisten, saksalaisten ja irlantilaisten juomalaulujen Spotify soittolistoista valmiiksi seuraaviin illaniistujaisiisi. Kippis!

Juomalauluja Suomesta ja maailmalta Spotifyssa