Suomalaisten suosikkidrinkit TOP-5 – kokeile kotona!

Suomalaisten suosikkidrinkit TOP-5 – kokeile kotona!

Raikkaat drinkit sopivat helteiseen kesäpäivään kuin nenä päähän – ja mikseipä myös kauniin pakkaspäivän kruunaajaksi! Suomessa juodaan perinteisesti paljon oluen ja siiderin kaltaisia mietoja alkoholijuomia, mutta etenkin viime vuosina myös herkulliset juomasekoitukset ovat alkaneet nostaa suosiotaan.

Tätä nykyä voi alkoholia netistä ostaa helposti, minkä ansiosta oikeiden raaka-aineiden hankkiminen sopuisaan hintaan on helppoa. Alle olemme listanneet kuusi suomalaisten suosikkidrinkkiä, mikä on sinun suosikkisi?

Suomalaisten suosikkidrinkit TOP-5 – kokeile kotona!
Gin Tonic on suomalaisten kestosuosikki ja ympäri maailman tunnettu juomaklassikko.

1. Gin Tonic

Tämä ikisuosikki ei juuri esittelyjä kaipaa – Gin Tonic on ympäri maailman tunnettu juomaklassikko, jonka yksinkertaisuus ja muokattavuus pitävät sen suosikkijuomien listalla. Viime vuosina markkinoille on tullut paljon erilaisia tonic-juomia, joilla juomaan saadaan tuotua uutta twistiä. Myös Gin-valinnalla voi vaikuttaa olennaisesti juoman makuun, juoman koristelusta puhumattakaan. Testaa erilaisilla Gineillä ja toniceilla ja löydä oma suosikkisi!

Ainesosat:

 • Gin
 • Tonic-vesi
 • Sitruuna / Lime / Somisteet
 • Jääkuutiot
Suomalaisten suosikkidrinkit TOP-5 – kokeile kotona!
Kesä, terassit, aurinko, festarit… Aiaiai, niistä on Italialaislähtöinen Aperol Spriz tehty!

2. Aperol Spritz

Italialaislähtöinen Aperol Spritz tuo mieleen kesän, auringon, festarit ja merenrantaterassit. Tämä klassikko sopii hienosti myös talveen, ja Aperol Spritz onkin kasvattanut viime vuosina suosiotaan after-ski-drinkkinä Lapin rinneravintoloissa. Usein suomalaisten tilaama alkoholi netistä päätyy nimenomaan tämän kirkkaanoranssin juoman raaka-aineiksi! Muistathan tilata samalla myös Aperol Spritsziin tarvitsemasi kuohuviinin!

Ainesosat:

 • Aperol 4 cl
 • Kuohuviini 6 cl
 • Jääpaloja
 • Appelsiinisiivu
 • Soodavettä 2 cl
Suomalaisten suosikkidrinkit TOP-5 – kokeile kotona!
Pieni vaivannäkö palkitsee tämän baarien kestosuosikin valmistuksessa.

3. Mojito

Mojito on hieman vaivaa vaativa herkullinen juoma, joka on etenkin kesäkaudella yksi suomalaisravintoloiden suosituimmista juomista. Juoman perusraaka-aineena toimii laadukas rommi, joka saa raikkautta tuoreesta mintunlehdestä sekä ruokosokerista. Tämä klassikko on myös helposti muokattavissa esimerkiksi mustikan tai mansikan makuiseksi!

Ainesosat:

 • Ruokosokeria
 • Kokonainen lime
 • Mintunlehtiä
 • Vaaleaa rommia 4 cl
 • Soodavettä 9 cl
 • Jääpaloja
Suomalaisten suosikkidrinkit TOP-5 – kokeile kotona!
Valkovenäläinen on helposti valmistettu ja nautittu drinkki hetkeen kuin hetkeen.

4. Valkovenäläinen

Valkovenäläisen suosio perustuu pitkälti siihen, että tämä helposti nautittava ja valmistettava drinkki sopii hetkeen kuin hetkeen. Suomessa valkovenäläinen pitää suosiostaan tiukasti kiinni, eikä ihme – Suomessa kahvia ja maitoa juodaan kaikissa muodoissa ennätyksellisen paljon. Ostaessasi alkoholia netistä, lisää ostoskoriin ensi kerralla myös tämän klassikon ainesosat, vodka sekä kahvilikööri (esimerkiksi Kahlua). valkovenäläisen valmistat helposti esimerkiksi digestiiviksi ruoan päälle.

Ainesosat:

 • Vodkaa 2 cl
 • Kahvilikööriä 2 cl
 • Kermaa tai maitoa 2 cl
 • Jääpaloja
Suomalaisten suosikkidrinkit TOP-5 – kokeile kotona!
Ravistamalla valmistettava kuohkea ja hapan paukku josta löytyy klassista tyylikkyyttä.

5. Whiskey Sour

Mukavan happamat sour-drinkit ovat nousseet kansan keskuudessa viime vuosikymmenellä suureen nosteeseen. Whiskey Sour on näistä juomista tunnetuin, ja erityisen hyvin tämä tymäkkä paukku uppoaa hieman aikuisempaan nautiskelijaan. Juomasta on useita eri variaatioita, mutta yleisesti pääraaka-aineisiin kuuluvat viski, sokeri, sitruuna sekä kananmunan valkuainen. Juoma valmistetaan ravistamalla, jolloin kananmunan valkuainen tuo drinkkiin mukavan vaahdon sekä kuohkeutta. Lantrinkia Whiskey Sour ei kaipaa, vaan se nautitaan sellaisenaan!

Ainesosat:

 • Viskiä 4 cl
 • Sitruunamehua 3 cl
 • Sokerilientä 2 cl
 • Valkuainen

Kaikkiin edellä mainittuihin maistuviin juomiin voit helposti ostaa alkoholia netistä, ilman tarvetta poistua kotisohvaltasi. Suunmukaisia drinkkejä on ilo valmistaa laadukkaista raaka-aineista juhlaan kuin juhlaan – ja miksipä ei työpäivän jälkeen sohvalle istahtaessakin!